HomeUw reisUw schipUw prijsBeschikbaarheidBoekingenGroepenAanbiedingen

Den Oever


Op deze pagina vindt u meer informatie over uw route per auto of openbaar vervoer naar Den Oever. Daarnaast geven we u tips over het veilig parkeren van uw auto of fiets tijdens uw reis.

 

Den Oever maakt deel uit van de gemeente Wieringen, is pal gelegen aan de Afsluitdijk en is vooral bekend om de garnalenvisserij.

Het dorp is het op één na grootste dorp van Wieringen. De plaatsnaam is een oude naam voor het gebied waarin het dorp ligt. Rond de tijd dat de Waddenzee ontstond lag het gebied alleen via het oosten aan het open water, de oever. Later, toen Waddenzee en Zuiderzee echte grote open watergebieden werden, is Den Oever een tijd half wad en open water geweest en lag de oever ongeveer bij Oosterland. Maar in de loop van 14e en 15e eeuw verschoof langzaam de oever en zo ontstond een aantal kleine kernen, waarvan Den Oever er één was.

Bereikbaarheid

 

Den Oever is zowel met de auto als het openbaar vervoer en de fiets prima bereikbaar. Met de auto via de A8->A7 vanaf Amsterdam en de A32->A7 vanuit Zwolle. (Kaartje linksonder)

Met het openbaar vervoer is Den Over uitstekend te bereiken met de trein vanuit Schiphol/Amsterdam ->Alkmaar en vervolgens met de Connexxion Sneldienst naar Busstation Den Oever.
Vanuit de richting Zwolle is de beste verbinding met de trein naar Leeuwarden en vervolgens de Connexxion Sneldienst naar Busstation Den Oever. (Looproute via kaart rechtsonder)

Per fiets is Den Oever zowel vanuit het zuiden als het oosten te bereiken via de pittoreske Zuiderzeeroute (LF23)

 
 


Grotere kaart weergeven


Grotere kaart weergeven
 

Parkeren auto/fiets

 

Statistisch gezien overstroomt de kade in Den Oever eenmaal in de twintig jaar. Aangezien dit zowel in 2007 als 2008 gebeurde, valt de volgende overstroming pas tegen het jaar 2048 te verwachten.
Desondanks adviseren wij om de auto achter de dijk in het dorp te parkeren. Daar is meer dan voldoende gratis parkeerruimte,

Overigens: auto's die op last van de havenmeester vanwege dreigende overstroming worden weggesleept, krijgen de sleepkosten vergoed van de verzekering (alleen in Nederland).

Voor fietsers hebben we speciale adresjes om hun rijwiel te stallen.

   
 

Den Oever: haven (Klik voor vergroting)
Haven Den Oever 'normaal'

 

Den Oever: Haven bij hoog water (Klik voor vergroting)
Haven Den Oever 'hoog'

 

       
   
   

Naar boven

Copyright © 2006 Wadfietsen.nl | E-mail | Links
Webdesign & Development by André Ockers