HomeUw reisUw schipUw prijsBeschikbaarheidBoekingenGroepenAanbiedingen

Uw reis

Zaterdag / Zondag

  Op zaterdag om 12.00 uur ontvangen wij u in de haven van Den Oever. U kunt rustig inkwartieren en kennismaken met de overige gasten. Nadat we de haven hebben verlaten, vertelt de schipper u enkele bijzonderheden over het schip en neemt de boordregels met betrekking tot de veiligheid en het vaarprogramma met u door. Uiteraard kunt u daarnaast met al uw vragen bij ons terecht.
Onder het genot van een kopje koffie of thee en een lekker broodje zetten we daarna koers naar Texel waar we rond 15.00 uur aanmeren in de haven van Oudeschild. Aan de haven staan uw fietsen gereed, zodat u diezelfde dag de omgeving al kunt gaan verkennen. Den Burg, de ‘hoofdstad’ van Texel, met zijn vele eetcafés en uitgaansgelegenheden ligt op 4 kilometer afstand, maar ook in Oudeschild vindt u een aantal restaurants. Na het ontbijt op zondagochtend bent u in de gelegenheid om Texel verder te verkennen.

Meer info over Den Oever en Texel

   
Texel: Strandpaviljoen Paal 9 (Klik voor vergroting)
 
Texel: Den Burg, terras op de Stenenplaats (Klik voor vergroting)

Zondag/Maandag

  Afhankelijk van weer en getij vullen we het verdere vaarprogramma in. Reisdoel voor de maandag - of zondagavond, afhankelijk van het tij - is in principe Terschelling, dat vele kwalificaties kent, waaronder "Het Amsterdam van de Wadden”. Het dorp West, waar we na vijf, zes uur varen, afmeren, kent vele leuke uitgaansgelegenheden en  heeft bovendien veel van zijn oude charme en dorpsgezicht behouden. Het eiland heeft een zeer gevarieerde natuur, waaronder het vrij toegankelijke natuurreservaat de 'Boschplaat'.

Meer info over Terschelling
  Terschelling: West, Torenstraat met vuurtoren Brandaris (Klik voor vergroting)  

Dinsdag

  In de loop van dinsdag vertrekken we naar Nes op Ameland. We moeten daarvoor verder naar het oosten, door de  vele prielen en geulen van het wad. We zullen daarbij vrijwel zeker zeehonden tegenkomen bij zandplaat de Blauwe Balg, waar we op tien meter afstand langsvaren. Nes heeft een piepkleine haven, die bij eb gedeeltelijk droogvalt.

Bij uitzonderlijk gunstige omstandigheden laten we Ameland links liggen en steken direct door naar Schiermonnikoog. De werking van de getijden is dan goed te merken en het is niet onmogelijk dat we een tij droogvallen bij de Engelsmanplaat. Een prima gelegenheid om kokkels te zoeken, die een heerlijk hapje tussendoor kunnen vormen.

Meer info over Ameland en Schiermonnikoog
 
Ameland: zeehonden bij de Blauwe Balg (Klik voor vergroting)
 

Woensdag/Donderdag

 

Afhankelijk van het tij begint de terugtocht op woensdag of donderdag en heeft Vlieland als doel. Vlieland is een echt natuureiland. Auto's zijn er alleen toegestaan voor de eigen inwoners.

De jachthaven is onlangs geheel gerenoveerd en beschikt over alle facilteiten, waaronder een uitstekend restaurant met fantastisch uitzicht over het Wad.

Het (enige) dorpje Oost ligt op vijf minuten fietsen van de jachthaven en is - behalve bij aankomst en vertrek van de veerboot - een oase van rust. In de langgerekte Dorpsstraat vindt u tientallen winkeltjes, eetcafés en restaurants.Het immense strand begint vlak naast de jachthaven en loopt via het Noordzeestrand helemaal tot aan de Vliehors.

Meer info over Vlieland

  Vlieland: Uitzicht op het Wad vanaf de vuurtoren (Klik voor vergroting)  

Vrijdag

  Vóor we vrijdag in de loop van de middag weer terugkeren in Den Oever hebben we hopelijk ook van vele andere attracties die het Wad biedt, kunnen genieten: droogvallen op een zandplaat en kokkels of oesters rapen; een deel van de overtocht zeilend afleggen, en, als het tij extreem gunstig uitvalt, een bezoek aan Schiermonnikoog brengen.

We doen er echter alles aan om u een gevarieerde cocktail van natuur, avontuur en cultuur te bieden. Het Wad biedt daarvoor alle mogelijkheden!

Meer info over droogvallen en zeilen
   
Droogvallen bij het Fransche Gaatje (Klik voor vergroting)
         
 
 

Benieuwd naar de afwegingen die week-in-week-uit worden gemaakt om de reis zo efficiënt en aangenaam mogelijk te maken? Lees hier de weblogs die iedere reis zijn bijgehouden en beleef het mee! Vanaf zomer 2012 zijn de blogs van reisorganisator Ruud Keulers hier op Facebook te vinden.

 

Video-impressie van Wadfietsen-reis zomer 2009, gemaakt door Koert Schonewille.

 

Naar boven