HomeUw reisUw schipUw prijsBeschikbaarheidBoekingenGroepenAanbiedingen

Uw schip?

Reisorganisatie Wadfietsen.nl heeft de afgelopen seizoenen met verschillende schepen gevaren. Verschillende schepen, die echter voldoen aan dezelfde hoge kwaliteitseisen, zowel qua interieur als op het gebied van veiligheid. Ook voor het komende seizoen gelden uiteraard weer dezelfde normen.

 
   
 

Wadfietsen.nl stelt een aantal eisen van comfort waaraan de deelnemende schepen moeten voldoen. Vooral de sanitaire voorzieningen vinden we belangrijk, waarbij we de aanwezigheid van één douche/toilet per vier gasten een absoluut minimum vinden. Het liefst zien we een eigen douche/toilet bij elke tweepersoons hut, maar helaas zijn er maar weinig schepen beschikbaar die aan die kwalificatie voldoen.


Elk schip beschikt aan dek over een ruime en comfortabele 'kuip' waarin het zowel tijdens het varen als in de haven goed toeven is. Vanuit de kuip daalt u af naar de salon: een lichte, multifunctionele ruimte met comfortabele stoelen en banken. Er is ruime eetgelegenheid in de salon die na het ontbijt in een handomdraai wordt omgevormd tot een gezellige ontmoetingsruimte waarin het 's avonds aangenaam verblijven is met een drankje. De salon is verder voorzien van audio-visuele middelen, een compacte bibliotheek, gezelschapsspelen en centrale verwarming. Sommige schepen hebben ook nog de beschikking over een (kleine) deksalon.


Via de salon komt u in de gang bij de tweepersoons hutten die alle ook voorzien zijn van centrale verwarming en een vaste wastafel met koud/warm stromend (drink-)water. Uw bed (2.00 bij 70 cm) is opgemaakt met een dekbed en een hoofdkussen en de schone handdoeken liggen klaar. De douches/toiletten zitten ofwel geschakeld tussen twee hutten ofwel bevinden zich op de gang.
Voor uw bagage heeft u de beschikking over één of twee ligplanken en een bescheiden hangkast. Het verdient aanbeveling om bagage zoveel mogelijk mee te nemen in sport- of reistassen.


Zowel in uw hut als in de salon bevinden zich stopcontacten met 220 V voor uw elektrische apparatuur of opladers. Overal benedendeks zijn voor uw veiligheid rookmelders aangebracht. Roken is benedendeks niet toegestaan.


Bovendeks heeft u uiteraard het hele schip tot uw beschikking: beetje sturen onder het toeziend oog van de schipper of maat, uiltje knappen op het voordek, of gezellig keuvelen met mede-passagiers in de comfortabele kuip. Niets moet, vrijwel alles mag.